front_images

Nyheder

NTR-mærket udbredes

Det kendte NTR-mærke for kvalitetsimprægneret træ kommer for fremtiden til også at omfatte andre industrielle metoder til træbeskyttelse end trykimprægnering

I tillæg til de kendte imprægneringsmetoder med biocider, som for eksempel trykimprægnering og vakuumimprægnering, kan for eksempel superkritisk imprægnering (Superwood) nu også få det eftertragtede NTR kvalitetsmærke.

Det gælder også andre og nye metoder til træbeskyttelse, hvor produkterne under ét kaldes modificeret træ. Det gælder blandt andet imprægnering ved furfurylering (Kebony) og acetylering (Accoya) samt varmebehandling af træ (Thermowood og tilsvarende).

Også industriel kernetræsbeskyttelse af vinduer og beklædninger i det danske 2ØKO-system og tilsvarende kan opnå godkendelse i det nye system til NTR-mærkning.

Tekniske krav til godkendelse og kvalitetskontrol
NTR har udarbejdet tekniske godkendelses- og kontroldokumenter for de nye træbeskyttelsesmetoder, så de indpasses på linje med de nuværende beskyttelsesmetoder og kan mærkes på samme måde.

Superkritisk imprægnering er omfattet af de gældende regler for imprægnering. For modificering og vinduer mv. er der udarbejdet nye tilpassede tekniske bestemmelser. Læs mere om de tekniske krav i det følgende.

Tekniske dokumenter for modificeret træ
Omfatter træ imprægneret ved furfurylering (Kebony) og acetylering (Accoya) samt varmebehandling af træ (Thermowood og tilsvarende).

Tekniske dokumenter for vinduer og beklædninger af kernetræ
Omfatter grunding af kernetræ i 2ØKO-system til overfladebehandling af vinduer og døre.

  • Læs NTR-dokumenter for 2ØKO-system her [Link til NTR Dokument 1, 2 og 3, part 3 Hardwood]
  • Se de nye NTR-mærker for vinduer og beklædninger her [Link til mærker – kommer fra Ida]